Jdi na obsah Jdi na menu
 


Sójová paštika Justýna

8. 3. 2013

Sójová paštika Justýna

 

Ingredience:

250 g suché sóji, voda, sůl, koření country, římský kmín, slunečnicový olej lisovaný za studena

 

Postup:

Sóju namočíme přes noc do vody a druhý den ji v téže vodě osolíme (nesolíme!) Pokud ji vaříme v tlakovém hrnci,

Pak doba varu je 20-30 minut, lépe je déle, potom půjde jemněji rozmixovat. Jen musíme hlídat hrnec, jakmile začne jen naznačovat syčení páry, ihned stáhnout plamen na co nejslabší, jen aby se to lehce vařilo, jinak to velmi pění a pak to lítá ven i přes pojistku. Po uvaření scedíme, necháme trochu zchladnout, přidáme asi 1 dcl oleje, sůl, koření (lépe je umleté) a velmi opatrně římského kmínu. Vše  co nejjemněji rozmixujeme. Je-li příliš husté, přidáme trochu oleje.

Obměny: 1. můžeme přidat osmaženou cibulku na oleji

         2. můžeme přidat uvařenou brokolici, případně ještě k cibulce

         3. můžeme přidat droždí osmažené na cibulce do růžova.

Fantazii se meze nekladou. Nebojte se experimentovat.

soja-1.jpg

 

 

 
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA