Jdi na obsah Jdi na menu
 


Polévka z květákových listů

8. 3. 2013

Listy květáku (příp. květák) nakrájíme nadrobno a dáme vařit do vývaru z květáku, který použijeme např. jako samostatný chod. Dále přidáme propláchnuté krupky perličky nebo kroupy menší velikosti (čím menší, tím kratší doba varu), mrkev nakrájenou na kostičky, brambor 1-3 ks dle velikosti a nejprve nakrájené řapíky a později i měkké části listů květáku (vaří se kratší dobu). Přidáme 1-2 kostky bujónu “Česnek a petržel,” dále 1/2 - 1 dcl smetany (i rostlinné) a dochutíme mletým (bílým) pepřem.  Můžeme v případě potřeby trochu zahustit hotovou jíškou. Podáváme sypané čerstvou petrželkou či pažitkou.

 

 

 
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA