Jdi na obsah Jdi na menu
 


Polévka hrachová

24. 1. 2013

300 g hrachu, kořenová zelenina dle chuti, sůl, česnek dle chuti, cibule, ovesné vločky – hrst, 2 nožičky vegetariánských sójových párků, majoránka, olej.  Hrách namočíme přes noc do vody a ráno uvaříme (asi 1/5 hod v papiňáku) společně s nakrájenou kořenovou zeleninou (mrkev, celer, petržel apod.). Před vařením nesolíme!

Mezitím si připravíme: na oleji osmahneme cibuli nakrájenou nadrobno, ovesné vločky dočervena, přidáme párečky nakrájené na kolečka (lze nahradit uzeným tofu) a rozmačkané stroužky česneku, které rovněž krátce osmahneme, v tom je ta finta, ta správná chuť!

Po uvaření trochu pomixujeme ponorným mixérem přímo v hrnci a přidáme osmahnutou směs z pánve, promícháme, povaříme a na závěr přidáme hrst majoránky. Na talíři můžeme podávat s osmaženými kostičkami housky či chleba a čerstvou petrželkou, pažitkou či cibulovou natí.

hrasek-.jpg

 

 

 
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA