Jdi na obsah Jdi na menu
 


Polévka celerová s hráškem

17. 1. 2013

 Asi 1/2 většího syrového celeru, 1-2 mrkve, 3-4 stroužky česneku, 1 cibule, olej+kousek másla, 1 petržel kořenová, 1 větší brambor, voda, bujón, koření: yzop jemně mletý prášek, Mahá koření (=kmín, koriandr, hořčičné semínko) nebo prostě jen kmín a trocha sladké smetany 

Na oleji s máslem osmahneme cibuli, přidáme rozmačkaný česnek, necháme rozvonět a zasypeme jemně strouhanou mrkví. Chvilku za stálého míchání osmahneme a zalijeme vodou. Pak přidáme na kostičky nakrájenou zeleninu: celer, petržel a brambor. Dále pak bujón a koření a uvaříme doměkka. Zeleninu rozmixujeme ponorným mixérem a přidáme asi 1/3 sáčku mraženého hrášku a trochu smetany. Promícháme a ještě povaříme asi 5-8 minut. 

polevka-celerova-s-hraskem-1.jpg

 

 

 

 
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA