Jdi na obsah Jdi na menu
 


Špagety s rukolou á la Jesolo

8. 3. 2013

 
Špagety (nebo jiné těstoviny) uvaříme “al dente.” Jen pár minut před tím, než jsou hotové rozehřejeme na pánvi olej, osmahneme na jemno nakrájenou cibulku a když je růžová, přihodíme rozmačkaný či pokrájený česnek (v množství “přiměřeně.”) Pak pořádnou hrst rukoly, zlehka promícháme a necháme zavadnout. Množství není třeba se bát, ono se to teplem hodně smrskne. No a pak už jen zcedíme těstoviny a promícháme s rukolou. Na talíři sypeme bohatě strouhaným sýrem. Mňam! 

Tenhle recept si Justýna vymyslela a inspirací k němu byla originál pochoutka přímo v Itálii.

A ještě jedna varianta tohoto receptu:

Na osmahnutou cibulku na pánvi přidáme před česnekem a rukolou ještě houby (např. žampióny), osmahneme a jinak je postup stejný. Závěrem můžeme zapéct v troubě opět bohatě posypané sýrem (Čedar, Parmazán..)

 

rukola.jpg

 

 
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA