Jdi na obsah Jdi na menu
 


Papriky plněné jahelno-houbovou směsí se sýrem

25. 1. 2013

1 hrnek jáhel, 2 hrnky vody, 1 PL zeleninového bujónu, 300 g žampiónů, 200 g (uzeného) sýra (Koliba, Gouda) 200 g Nivy, 4 cibule, olej, brambory (rukola)

Postup:

Jáhly spaříme vařící vodou, pak zalijeme 2 hrnky studené vody, přidáme zeleninový bujón a uvaříme (podobně, jako rýži, až se vstřebá všechna voda). Mezitím na pánvi osmahneme 2 cibule, přidáme oloupané a na plátky nakrájené žampióny, promícháme a opět osmahneme. Můžeme přidat 1-2 hrsti rukoly, ale není to nezbytné. Pak vmícháme uvařené jáhly a přidáme nastrouhané oba sýry. Vše důkladně promícháme a touto směsí (vlažnou) plníme vykrájené a jaderníků zbavené papriky.

Brambory oškrábeme a uvaříme se solí a kmínem ne zcela doměkka. Zcedíme a vysypeme na pekáč pomaštěný olejem. K tomu přidáme plněné papriky, potřeme je lehce olejem a posypeme zbylými 2 cibulemi na kolečka. Pokud nám zbylo trochu nádivky, zamícháme ji do brambor.

Vše v troubě zapečeme, přičemž v polovině papriky obrátíme, aby se opekly z obou stran. Taktéž promícháme i brambory.

Vynikající.

 

 
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA