Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mrkev s máslovou glazurou

9. 3. 2013

Ingredience:

1kg středně velkých mrkví, 100g másla, 2 lžíce hnědého cukru nebo karamel, 2 lžíce čerstvě nasekaného kopru, šťáva z půlky citrónu

Mrkev oškrábeme a nakrájíme šikmo na špalíčky. Do hluboké pánve (wok) nalijeme 3 dcl vody, přidáme máslo a karamel či cukr a mrkvičky. Nesolíme. Uvedeme do varu a vaříme celkem asi 10 minut, než se asi 2/3 šťávy neodpaří. Nakonec odstavíme z plotýnky, přidáme citrónovou šťávu a kopr. Důkladně promícháme. Mrkvičky by se měly lesknout jako nalakované! Podáváme ihned třeba s brambory. Je to opravdu lahůdka!

 

mrkev-s-maslovou-glazurou.jpg

 

 

 
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA