Jdi na obsah Jdi na menu
 


Lahůdkový lilek

19. 6. 2013


1 – 2 lilky, několik polévkových lžic ječné celozrnné mouky smíchané s polévkovou lžící červené mleté papriky, sůl, olej, strouhaný tvrdý sýr (Gouda, Koliba…), směs koření na “Americké brambory,” olej na smažení

Lilky zbavíme stopek a lístků, opláchneme a nakrájíme na kolečka silná asi 1-1,5 cm. Důkladně prosolíme a necháme asi ½ hodiny “vypotit.” Poté šťávu, která by jinak způsobovala hořkost, vylijeme a plátky obalujeme ve směsi mouky s paprikou. Poklademe na plech do rozpáleného oleje a opečeme v troubě do růžova po obou stranách. Před koncem pečení druhé strany vyjmeme a posypeme každé kolečko lilku strouhaným sýrem a dopečeme tak, až se sýr začne roztékat. Pak vyjmeme, ještě na plechu lehce posypeme směsí koření na “Americké brambory” a poklademe na talíř vyložený ubrouskem, aby odsál přebytečný tuk.

Podáváme s vařenými brambory, bohatou zeleninovou oblohou a případně ještě se lžící zakysané a osolené smetany (místo tatarky). Je to pochoutka!  

lahudkovy-lilek.jpg

 
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA