Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hlíva na paprice a la slepice na paprice pro vegetariány

8. 3. 2013


150 – 200 g hlívy ústřičné, 1 šlehačka, sladká mletá paprika, 1 bobkový list, několik kuliček nového koření a celého pepře, cibule, ječná celozrnná mouka, 1 syrová nebo mražená paprika, olej, voda.

Postup:

 

 Na oleji osmahneme cibulku nakrájenou na kostičky, přidáme pokrájenou hlívu, chvíli osmahneme a přidáme papriku nakrájenou na kostičky.  Za občasného podlévání opékáme asi 20 minut, pak přidáme mletou červenou papriku, ještě lehce zasmahneme, aby se rozvinula její barva a chuť, pak zalijeme studenou vodou, přidáme koření (které si vložíme do čajítka určeného jen to účely vaření, nikoli už na čaj – abychom to pak nelovili v omáčce) a uvedeme do varu. Hlíva je dřevokazná a dosti tvrdá houba, proto není od věci lupnout to do papiňáku, je to pak asi za 20 minut hotové. Když je hlíva skoro měkká (tedy asi 20 minut v papiňáku), pak jej otevřeme a zalijeme šlehačkou s trochou dobře rozmíchané (ječné) mouky a opět uvedeme do varu. Říká se, že mouka v omáčce by se měla vařit ještě 20 minut, aby nebyla syrová. Je to na každém, jak to komu vyhovuje.

Jinak tato dobrota se u nás podává většinou s rýží, ač smetanová omáčka, ale kdo má raději knedlík, tak proč ne…

 

hliva-4.jpg

 

 

 
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA