Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pečený čaj Švestky

9. 3. 2013

Jablka – švestky – černý rybíz – ananas  

1/2 čerstvého ananasu, sklenice černého rybízu ve vlastní šťávě, švestková klevela (nebo čerstvé švestky), cca 300 g cuketové dýně oranžové barvy (nebo Hokaidó), 4 pomeranče, mandarinky, 4 citróny, áronie, karamel, skořice – celá a nalámaná na hrubší kousky.

Všechno ovoce pokrájíme na kostičky, v případě nedostatku některého z druhů použijeme zavařené či mražené, dýni lze vynechat, citrusy zbavíme jadérek (hořknou).

Všechno ovoce pokrájíme na kostičky, citrusy oloupeme a zbavíme jadérek (hořknou), přidáme koření a karamel a pečeme na hlubokém plechu na 200 °C asi 3/4 hodiny – hodinu.

Ještě horké plníme do skleniček od přesnídávky. Sterilujeme ještě jednou varem druhý den asi 10 -15 minut (protože během plnění směs rychle chladne a ke konci je téměř studená, a tudíž by sterilace pouhým obrácením sklenic nebyla spolehlivá.

 

 

caj-peceny-svestky-rybiz.jpg

 

 

 
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA